Η M V G και το εξειδικευμένο προσωπικό της είναι στην διάθεσή σας για να σας εξηγήσει τα πάντα για την ενδοδαπέδια θέρμανση. Ενδοδαπέδια θέρμανση ονομάζεται το σύστημα θέρμανσης στο οποίο η ενέργεια αποδίδεται στον χώρο από το δάπεδο. Η ενδοδαπέδια θέρμανση κατασκευάζεται με τη διάστρωση σωληνώσεων στο δάπεδο και την κάλυψή τους με ένα ειδικό στρώμα μπετόν (θερμομπετόν) προκειμένου όλη αυτή η κατασκευή να λειτουργήσει σαν ένα μεγάλο «θερμαντικό σώμα». Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί ιδανική επιλογή σε πολλές περιπτώσεις, όπως π.χ. σε εγκαταστάσεις θέρμανσης πολυόροφων μονοκατοικιών, θέρμανσης μεγάλων ψηλοτάβανων χώρων, θέρμανσης ημιυπαίθρυων, ακόμη και υπαίθριων χώρων.Η κατασκευή ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι ακριβότερη από την κατασκευή ενός συστήματος με θερμαντικά σώματα όμως η διαφορά αυτή καλύπτετε γρήγορα από το χαμηλό κόστος λειτουργίας του και από τα μειωμένα έξοδα συντήρησης. Είναι οικονομική λύση για την θέρμανση του σπιτιού σας, γιατί η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής στους σωλήνες φτάνει τους 45oC σε αντίθεση με το καλοριφέρ που φτάνει στους 80oC, όσο χαμηλότερη θερμοκρασία έχει το νερό τροφοδοσίας ενός συστήματος θέρμανσης, τόσο πιο αποδοτικά δουλεύουν οι λέβητες, οι αντλίες θερμότητας κτλ. 

Ενδοδαπέδια θέρμανση και συστήματα θέρμανσης

Με τον όρο ενδοδαπέδια θέρμανση αναφερόμαστε στο σύστημα απόδοσης θερμικής ενέργειας στον χώρο και όχι στον τρόπο που παράγεται η θερμότητα. Επομένως μπορεί να συδυαστεί με οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης: λέβητες (πετρελαίου, αερίου, υγραερίου, ξύλου ή pellet). Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες νερού που χρειάζεται η ενδοδαπέδια καθιστούν ιδανικό το συνδυασμό με αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας

Πλεονεκτήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

  • Κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα σε όλο το χώρο
  • Άνεση: Η ενδοδαπέδια θέρμανση διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στο χώρο χωρίς ενοχλητικά ρεύματα και διοαρροή θερμότητας στην οροφή.
  • Ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης με ήπια μετάδοση θερμότητας, ροή θερμικής ενέργειας από τα πόδια προς το κεφάλι, ομοιομορφία θερμοκρασίας σε όλη την έκταση των χώρων.
  • Οικονομία: οι χαμηλές θερμοκρασίες της ενδοδαπέδιας και η σωστή κατανομή της θερμοκρασίας μειώνουν το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποφυγή θέρμανσης του αέρα σε ψηλούς χώρους 
  • Ηχομόνωση λόγω της απομόνωσης του θερμομπετού από την πλάκα σκυροδέματος.
  • Παρέχει δυνατότητα αυτονομίας ακόμα και σε κάθε δωμάτιο
  • Εξοικονόμηση χώρου
Η ενδοδαπέδια θέρμανση χωρίζεται σε δύο είδη
  1. Ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση όπου όλο το δάπεδο είναι διαστρωμένο με ηλεκτρικές καλωδιώσεις οι οποίες τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο.
  2. Υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση όπου η πλάκα του θερμομπετόν θερμαίνεται με σωλήνες στις οποίες κυκλοφορεί ζεστό νερό από την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού.
Ασφάλεια
Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα ενδοδαπέδια συστήματα είναι κυρίως πλαστικοί, με πολύ καλές και εξελιγμένες μηχανικές ιδιότητες και τα κυκλώματα στο δάπεδο είναι μονοκόμματα, χωρίς συνδέσεις.
Εφόσον ακολουθούνται οι οδηγίες των κατασκευαστών και γίνονται οι απαιτούμενες δοκιμές στεγανότητας, οι πιθανότητες σφάλματος είναι ελάχιστες και γι’ αυτό σχεδόν όλοι δίνουν εγγυήσεις πολλών ετών.
Εξάλλου και στην περίπτωση των θερμαντικών σωμάτων ή των fan coils οι σωληνώσεις οδεύουν στο δάπεδο (πολύ μικρότερο μήκος φυσικά και άρα μικρότερη πιθανότητα αστοχίας) όμως ελάχιστες περιπτώσεις σφαλμάτων έχουν αναφερθεί σε σχέση με τις εγκαταστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.
Πάντως ακόμα και στην περίπτωση αστοχίας υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να εντοπισθεί και το πιθανό μερεμέτι να περιορισθεί σε επιφάνεια δαπέδου ενός τετραγωνικού μέτρου.
Ο μηχανικός της εταιρείας μας με αίσθημα ευθύνης θα σας ενημερώσει με περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ώστε να καλύψει τις ανάγκες σας με παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και υλικών και να σας ενημερώσει αν αυτή είναι η ενδεδηγμένη λύση για την θέρμανση στον χώρο σας.

Για δωρεάν προμελέτη στον χώρο σας και κατάθεση επίσημης προσφοράς από τον μηχανικό της εταιρείας μας
Καλέστε στο 2310 65 10 95 ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας